Nazaj na vsebino

Vertikalne barvane smrekove deske: Moderna inovacija za fasado

Pri izbiri fasadnih materialov za sodoben dom so estetika, trajnost in vzdrževanje ključni dejavniki. Vertikalna postavitev barvanih smrekovih desk je inovativen pristop, ki ne le izboljšuje izgled vaše hiše, temveč prinaša tudi številne praktične prednosti. V tem blogu bomo raziskali, zakaj so vertikalno postavljene smrekove deske odlična izbira za vaš dom.

Prednosti vertikalne postavitve

Vertikalna postavitev desk na fasadi doma ne le vizualno poviša strukturo, temveč tudi optimizira odtok deževnice, kar pripomore k manjšemu kopičenju vlage in umazanije. To vodi v manj vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo fasadnega materiala. Poleg tega ta postavitev lahko optično poveča višino stavbe, kar je še posebej koristno pri hišah z nižjimi stropi.

Izbira materiala: Barvana smreka

Smreka je zaradi svoje trdnosti in dostopnosti priljubljen material za fasade. Ko je smreka pravilno obdelana in zaščitena z visokokakovostnimi barvami, postane odporna proti vremenskim vplivom in škodljivcem. Barvanje omogoča prilagoditev videza lesa tako, da ustreza estetiki vašega doma, hkrati pa zaščiti les pred elementi, kar zagotavlja njegovo dolgo življenjsko dobo in minimalno bledenje barve.

Tehnične specifikacije in montaža

Pri montaži vertikalnih smrekovih desk je ključno, da se upošteva pravilen razmik med deskami za zagotavljanje zračenja in preprečevanje kondenzacije. Prav tako je pomembna uporaba kakovostnih pritrdilnih materialov, ki ne bodo korodirali in bodo zagotovili, da bo fasada ostala stabilna in varna skozi leta. Strokovna montaža je priporočljiva, da se zagotovi pravilna izvedba in se izogne morebitnim težavam v prihodnosti.

Estetska vrednost

Vertikalne smrekove deske lahko pobarvamo v široko paleto barv, od naravnih tonov lesa do bolj drznih in sodobnih odtenkov. To omogoča lastnikom domov, da svojo nepremičnino prilagodijo osebnemu stilu ali obstoječi arhitekturi soseske. Moderni videz vertikalne postavitve prav tako doda teksturni element, ki lahko vizualno izboljša kakršnokoli fasado.

Zaključek

Uporaba vertikalno postavljenih barvanih smrekovih desk za fasado vašega doma prinaša številne prednosti, vključno z estetsko privlačnostjo, vzdržljivostjo in enostavnostjo vzdrževanja. Ne glede na to, ali prenavljate starejši dom ali gradite novogradnjo, lahko ta pristop bistveno izboljša tako funkcionalnost kot videz vaše nepremičnine.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!