Nazaj na vsebino

Azobe: Trdnost in lepota iz src Afrike

Azobe je robusten les, ki prihaja iz gozdov dragocenih dreves v kotlini Kongo v Gabonu. Z značilnimi premeri do 180 cm in ravnimi, valjastimi deblami, Azobe ponuja izjemne dimenzije za proizvodnjo, njegova rdeče-rjava barva pa s časom preide v temno rdečo ali čokoladno rjavo, dodajajoč globino in toplino vsakemu projektu.

Videz, ki se razvija s časom

Azobe, sveže žagan z rdeče-rjavo barvo, sčasoma potemni, razkrivajoč bogate, temne odtenke. Značilne bele do rumene sestavine v porah srčnega lesa dodajo edinstven vizualni kontrast, medtem ko je mlajši les svetlejši in beljava je lahko jasno ločena. Struktura lesa je pogosto nepravilna, s prepletenimi vlakni, tekstura pa je groba.

Obdelovalne lastnosti

Kljub visoki gostoti je obdelava Azobeja relativno enostavna, čeprav je predvrtanje potrebno. Izkušnje z lepljenjem, zlasti pri izdelavi prstno spojenih konstrukcij za zunanjo uporabo, so pozitivne. Sušenje lesa poteka počasi, pri čemer obstaja tveganje za razpoke in deformacije, še posebej pri manjših dimenzijah.

Uporaba, ki presega pričakovanja

Zaradi odličnih mehanskih in fizikalnih lastnosti se Azobe pogosto uporablja za različne hidravlične konstrukcije, kot so mostovi, pomoli, škarpniki, zvočne pregrade, hlevi in piloti. V zadnjem času se Azobe uporablja tudi v gradbeništvu, kar priča o njegovi vsestranskosti in trdnosti.

Azobe v vašem naslednjem projektu

Izbira Azobeja za vaš naslednji projekt ne pomeni le odločitve za material, ki bo kljuboval elementom in času, ampak tudi za les, ki prinaša globino in toplino z edinstveno estetiko. Azobe združuje neomajno trdnost z naravno lepoto, zaradi česar je idealen za projekte, ki zahtevajo trajnost in vizualni vtis.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!