Nazaj na vsebino

Jatoba: Eksotična trdnost in eleganca za vaše prostore

Jatoba je znana tudi kot brazilska češnja, ki s svojo izjemno trdnostjo in toplimi rdečerjavimi odtenki prinaša eksotično eleganco in vzdržljivost v vsak prostor. Ta težak in robusten les, ki s časom pridobi še globlji temnorjav ton, je idealen za različne notranje in zunanje projekte.

Naravna lepota, ki s časom pridobiva na globini

Jatoba, z značilnimi temnimi črtami in rdečerjavo barvo, ki s časom potemni, dodaja vsakemu prostoru bogato toplino in globino. Ta vizualna preobrazba naredi Jatobo idealno izbiro za tiste, ki cenijo les, ki s časom postane le še lepši in bolj izrazen.

Izjemna trdnost in vzdržljivost

Za Jatobo je značilna visoka teža in gostota, ki pri 12 % vlažnosti doseže 890 kg/m³, kar zagotavlja izjemno trdnost in vzdržljivost tega lesa. Njegova naravna odpornost proti glivam in insektom, še posebej pri zunanji uporabi, omogoča, da je Jatoba idealna izbira za trajne zunanje konstrukcije, kot so mostovi in terase.

Edinstvene obdelovalne lastnosti

Čeprav je obdelava Jatobe zahtevna zaradi vsebnosti mineralov, ki lahko obrabljajo orodje, njene edinstvene lastnosti in končni rezultati obdelave prevladajo nad temi izzivi. Finiš, ki ga je mogoče doseči z Jatobo, je neprimerljiv, saj ta les prinaša rafiniranost in trajno lepoto v pohištvo, podove in glasbila.

Skrb za Jatobo v sušnih obdobjih

Zaradi svoje naravne stabilnosti je Jatoba zelo odporen na razpoke in krčenje, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in minimalno vzdrževanje. V daljših sušnih obdobjih je priporočljivo zagotoviti nekaj dodatne vlage, da ohranimo njegovo naravno lepoto in preprečimo manjše razpoke.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!