Nazaj na vsebino

Kako se pravilno naredi podkonstrukcija?

Kvalitetna terasa vedno stoji na kvalitetno izdelani podkonstrukciji. Glede na želeno izbiro montaže izberemo primerno podkonstrukcijo, ki je lahko lesena, kovinska ali plastična. Podblog: Kdaj narediti kovinsko in kdaj leseno podkonstrukcijo?

V kolikor izberemo leseno podkonstrukcijo, naj bo ta iz lesa, ki ima podobno življenjsko dobo kot izbrani les za terase. Bistveno je, da podkonstrukcijo za terase s podložno gumo dvignemo od tal. S tem preprečimo, da bi lesena terasa stala v vodi in posledično hitreje propadala.

Za podkonstrukcijo lesene terase običajno uporabimo letve, ki so izdelane iz enakega ali tršega lesa kot sama terasa. Blog: Prava izbira lesa za teraso. Je najdražji les tudi resnično najboljši? Običajne dimenzije letev so 40x70 mm.

Navadno je višina lesene terase za nemoteno odvajanje vode 8 cm, kar je v večini primerov dovolj. Takrat za nastavitev podkonstrukcije uporabimo buzone. Podblog: Kaj so to buzoni?

Kadar pa je višina nižja od 8 cm pa strokovnjaki uporabijo distančnike iz gume ali plastike, ki so prav tako kot buzoni namenjeni razmaku med lesom in podlago. S podlaganjem distančnikov na razmaku 80 cm pod letve ustvarimo prostor med leseno podkonstrukcijo in tlemi. Tako dosežemo, da lesena podkonstrukcija ni v stalnem stiku z vodo in terasi omogočimo hitrejše sušenje. S tem podaljšate življenjsko dobo vaše lesene terase za vsaj 30%. Pri leseni terasi iz sibirskega macesna to pomeni, da bo vaša terasa doživela vsaj 6 let več. Blog: Sibirski macesen je pravi hit. Pa veste zakaj?

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!