Nazaj na vsebino

Kdaj je pravi čas za novo teraso?

Pravi čas za novo teraso je pravzaprav kadarkoli. Teraso vam bodo zmontirali, ko bo suho vreme brez dežja, snega ali vlage v ozračju, zato je to mogoče tudi pozimi, če le temperature niso prenizke. Blog: Postopek izdelave terase. Kako to delajo strokovnjaki?

Kdaj pa je čas za novo teraso najboljši?

Najbolj idealen je gotovo takrat, ko drugi samo razmišljajo o terasi, montažo pa prelagajo na letna časa, ki se zdita za to najbolj logična (pomlad in poletje). Vendar so takrat tudi strokovnjaki najbolj zasedeni in zaposleni.

Zato je idealen čas zgodaj spomladi ali jeseni. Takrat strokovnjaki še nimajo pretirane gneče in je lahko pot od ideje do nove terase dokaj hitra. V tem času boste hitro prišli na vrsto, medtem ko se lahko zgodi, da boste v poletnih mesecih dolgo čakali. Bodite torej iznajdljivi in za montažo terase izkoristite suhe zimske in jesenske mesece. Takrat lahko tudi nekaj privarčujete. Blog: Kdor jeseni kupuje privarčuje. Cena lesa je takrat najnižja.

Koliko časa bo montaža vaše terase trajala?

Za manjše terase, recimo 3x5 metrov, je ob ekipi štirih ljudi za montažo celotne terase dovolj že en sam dan! Ob večjih terasah se ta čas sorazmerno podaljša.

Kako načrtovati novo teraso?

  • - V specializiranih revijah in na internetu preglejte najnovejše trende. Blog: Sibirski macesen je pravi hit. Pa veste zakaj?
  • Na sprehodih bodite zavestno pozorni na terase posameznikov, morda dobite kakšno idejo.
  • - Poizvedite kakšen les je najprimernejši za terase, glede na vaše potrebe – na velikost terase, finančne zmožnosti in glede na vremenske posebnosti kraja, kjer živite. Blog: Prava izbira lesa za teraso. Je najdražji les tudi resnično najboljši?
  • Posvetuje se s prijatelji in znanci glede njihovih izkušenj in se potem na podlagi vseh podatkov odločite za svojo različico ter se začnite dogovarjati.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!