Nazaj na vsebino

Kompozitne plošče: Sodobna rešitev za trajnostne fasade

V iskanju trajnostnih in estetsko privlačnih rešitev za fasade so kompozitne plošče postale ena izmed najbolj iskanih inovacij v gradbeništvu. Te plošče združujejo naravne lesne vlaknine in polimerne materiale, kar rezultira v izdelku, ki presega tradicionalne gradbene materiale v smislu vzdržljivosti, estetike in okoljske odgovornosti.

Inovativna sestava za vrhunsko očinkovitost

Kompozitne plošče so zasnovane tako, da ponujajo izjemno odpornost proti vremenskim vplivom, vlagi, UV-žarkom in škodljivcem. Ta visoka stopnja vzdržljivosti omogoča, da so fasade iz kompozitnih plošč idealne za uporabo v različnih podnebjih, od morskih do gorskih območij, saj ohranjajo svoj izgled in funkcionalnost dlje časa brez potrebe po obsežnem vzdrževanju.

Estetska prilagodljivost za vsak arhitekturni slog

Zaradi širokega nabora barv in tekstur, ki so na voljo pri kompozitnih ploščah, arhitekti in oblikovalci lahko ustvarijo unikatne fasadne rešitve, ki se popolnoma ujemajo z vizualno podobo in slogom objekta. Od naravnih lesnih odtenkov do sodobnih barvnih palet, kompozitne plošče omogočajo realizacijo estetskih idej brez kompromisov.

Okoljska odgovornost in trajnost

Kompozitne plošče pogosto vsebujejo reciklirane materiale, kar prispeva k zmanjšanju porabe naravnih virov in ogljičnega odtisa gradbenih projektov. Izbira kompozitnih plošč, ki so proizvedene s trajnostnimi metodami in iz trajnostnih virov, odraža zavezanost k ohranjanju okolja in spodbuja zeleno gradnjo.

Fasade iz kompozitnih plošč tako predstavljajo inovativno rešitev za sodobne gradbene projekte, ki združujejo estetsko dovršenost z dolgotrajno funkcionalnostjo in okoljsko trajnostjo. Z njihovo uporabo lahko graditelji in lastniki objektov uživajo v lepoti naravnega lesa z dodatnimi prednostmi napredne tehnologije kompozitnih materialov, hkrati pa prispevajo k bolj zeleni in trajnostni prihodnosti.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!