Nazaj na vsebino

Lesena Terasa: Boljša alternativa za vaš zunanji prostor

V iskanju idealne rešitve za zunanje prostore se mnogi odločajo za lesene terase, ki predstavljajo izvrstno alternativo tradicionalnim rešitvam, kot so beton, keramika ali kompozitni materiali. Lesene terase ponujajo kombinacijo naravne lepote, funkcionalnosti in trajnosti, kar jih uvršča med najboljše izbire za oblikovanje zunanjih bivalnih prostorov.

Naravna estetika in toplina

Les kot naravni material prinaša v vsak prostor edinstveno toplino in estetiko, ki je umetnim materialom težko primerljiva. Raznolikost lesnih vrst, od eksotičnih kot so Ipe in Teak do domačih kot je Sibirski macesen, omogoča širok spekter barv, tekstur in vzorcev. Lesena terasa se tako lahko popolnoma prilagodi arhitekturnemu stilu in okolju, v katerem se nahaja, ustvarjajoč prijeten in vabljiv zunanji prostor.

Ekološka učinkovitost in trajnost

Les je obnovljiv vir, ki, če je pridobljen iz trajnostno upravljanih gozdov, predstavlja ekološko odgovorno izbiro. V primerjavi z betonom ali keramiko, ki zahtevata veliko energije za proizvodnjo, ima les znatno manjši ogljični odtis. Poleg tega lesene terase s pravilno vzdrževanjem in zaščito lahko trajajo desetletja, kar povečuje njihovo trajnostno vrednost.

Udobnost in prilagodljivost

Lesene terase ponujajo visoko stopnjo udobja, saj les ne absorbira toliko toplote kot kamniti ali betonski materiali, kar pomeni, da so poleti prijetnejše za boso nogo. Poleg tega je les material, ki omogoča enostavno prilagajanje in oblikovanje, kar graditeljem in lastnikom domov omogoča, da ustvarijo terase po meri, ki popolnoma ustrezajo njihovim potrebam in željam.

Vzdrževanje in dolgoročna vrednost

Čeprav potrebuje leseno teraso redno vzdrževanje, kot je čiščenje in nanos zaščitnih premazov, to zagotavlja njeno dolgoročno ohranjanje in lepoto. S pravilnim vzdrževanjem lahko lesena terasa preseže življenjsko dobo mnogih alternativnih materialov, kar pomeni, da se začetna investicija v leseno teraso lahko dolgoročno izkaže za ekonomično ugodnejšo.

Lesene terase so zato izvrstna izbira za vse, ki iščejo trajnostno, funkcionalno in estetsko privlačno rešitev za svoje zunanje prostore. S svojo naravno lepoto, udobjem in ekološko učinkovitostjo predstavljajo boljšo alternativo tradicionalnim rešitvam, dodajajoč vrednost vsakemu domu in izboljšujejo kakovost bivanja na prostem.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!