Nazaj na vsebino

Navpična postavitev lesene fasade: Moderna rešitev z izrazitim karakterjem

Navpična postavitev lesene fasade predstavlja sodoben pristop v arhitekturnem oblikovanju, ki združuje funkcionalnost z estetiko in okoljsko zavestjo. Ta način postavitve ne le da objektu dodaja edinstven arhitekturni značaj, ampak prinaša tudi številne prednosti v smislu vzdržljivosti in energetske učinkovitosti.

Estetska dinamika in vizualni vpliv

Navpična postavitev lesa na fasadah ustvarja sodoben in dinamičen videz, ki lahko poudari višino objekta in prispeva k občutku elegance in vitkosti. Ta način postavitve omogoča igro senc in svetlobe na fasadi, kar dodaja vizualno globino in teksturo, obenem pa se naravno vklaplja v okolico.

Funkcionalne prednosti navpične postavitve

Poleg estetskega vidika navpična postavitev lesene fasade prinaša tudi funkcionalne prednosti. Omogoča boljše odvajanje deževnice in snega, kar je še posebej pomembno v podnebjih z obilnimi padavinami. Prav tako ta način postavitve lahko prispeva k boljši zračnosti fasade, kar izboljšuje termične lastnosti objekta in pripomore k naravni regulaciji temperature v notranjosti.

Trajnost in ekološka vrednost

Izbira lesa kot materiala za fasade odraža trajnostni pristop k gradnji. Les je obnovljiv vir, ki, če je pridobljen iz trajnostno upravljanih gozdov, zmanjšuje ogljični odtis gradnje. Navpična postavitev lesa lahko nadalje poveča ekološko vrednost fasade z optimizacijo porabe materiala in zmanjšanjem odpadkov.

Tehnična premišljenost in montaža

Za zagotovitev dolgotrajne stabilnosti in vzdržljivosti navpično postavljene lesene fasade je ključnega pomena tehnično premišljena montaža. Uporaba kakovostnih pritrdilnih elementov, ki preprečujejo stik lesa z vodo, in skrbna izbira lesnih vrst, ki so naravno odporne proti vlagi in škodljivcem, so bistveni za uspeh projekta.

Navpična postavitev lesene fasade je zato idealna izbira za vse, ki iščejo moderno in trajnostno rešitev za oblikovanje zunanjosti objektov. S svojo sposobnostjo združevanja estetske privlačnosti z funkcionalnostjo in okoljsko odgovornostjo ta pristop ponuja edinstveno rešitev za sodobne gradbene izzive.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!