Nazaj na vsebino

Vodoravna postavitev lesene fasade: Klasična eleganca s sodobnim pridihom

Vodoravna postavitev lesene fasade je časovno preizkušena klasika, ki združuje tradicionalno gradbeno estetiko z inovativnimi pristopi sodobne arhitekture. Ta način postavitve lesa na fasadah ponuja ne le vizualno toplino in naravno lepoto, ampak tudi funkcionalne prednosti, ki izboljšujejo življenjsko dobo in energetsko učinkovitost objekta.

Naravna pepota in horizontalna dinamika

Vodoravna postavitev lesa ustvarja umirjene linije, ki vizualno razširijo objekt in poudarijo njegovo povezanost z naravnim okoljem. Ta način postavitve omogoča naravno teksturo lesa, da pride do izraza, hkrati pa dopolnjuje različne arhitekturne sloge, od rustikalnih do minimalističnih sodobnih oblik.

Energetska učinkovitost in udobnost

Vodoravna postavitev lesene fasade lahko prispeva k boljši energetski učinkovitosti objekta z zagotavljanjem dodatne izolacijske plasti, ki pomaga pri ohranjanju temperature v notranjosti. Pravilno izvedena vodoravna postavitev omogoča tudi optimalno prezračevanje fasade, kar zmanjšuje tveganje za kopičenje vlage in podaljšuje življenjsko dobo materiala.

Trajnostni aspekti in materialna izbira

Izbor trajnostno pridobljenega lesa za vodoravno postavljene lesene fasade odraža ekološko zavest in zavezanost k ohranjanju okolja. Z uporabo lesa iz certificiranih virov se zagotavlja, da je material pridobljen na način, ki spoštuje naravne ekosisteme in podpira obnovljivost virov.

Vzdrževanje in dolgotrajnost

Ena od prednosti vodoravne postavitve je lažje vzdrževanje, saj je dostop do posameznih desk enostavnejši, kar olajša redno čiščenje, pregled in po potrebi zamenjavo elementov. Z rednim vzdrževanjem, kot je nanos zaščitnih premazov, se ohranja estetika in funkcionalnost fasade, zagotavljajoč dolgotrajno lepoto in stabilnost.

Vodoravna postavitev lesene fasade je tako odlična izbira za tiste, ki cenijo klasično lepoto lesa in želijo svojim objektom dodati estetsko vrednost, hkrati pa ne želijo sklepati kompromisov pri funkcionalnosti in trajnosti. S svojo vsestranskostjo in združevanjem tradicije z inovacijami vodoravna postavitev lesa ostaja priljubljena rešitev za oblikovanje fasad v različnih arhitekturnih kontekstih.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!