Nazaj na vsebino

Zakaj izbrati leseno teraso namesto terase iz ploščic ali brušenega betona?

Terasa je okras našega doma in prostor, kjer bomo preživeli veliko časa. Načrtovanja terase se je zato treba lotiti premišljeno.

Terase so lahko narejene iz lesa, ploščic ali betona. Trenutno so najbolj priljubljene lesene terase, ki so enostavne tako za polaganje kot vzdrževanje. Ampak dolgo in dobro vam bodo služile le v primeru, če boste izbrali kakovosten les. Kakšen les izbrati? Blog: Prava izbira lesa za teraso. Je najdražji les tudi resnično najboljši?

Izbira lesa je torej zares pestra, je dostopen, cene pa dokaj ugodne. Ste vedeli, da so odvisne tudi od letnega časa: Blog: Kdor jeseni kupuje privarčuje. Cena lesa je takrat najnižja. Takrat je torej najbolj varčen čas za izdelavo lesenih teras.

In kakšne so prednosti lesenih teras pred ostalimi?

  • Estetski vidik:
  • Občutek topline:
  • Varnost:
  • - Enostavna izdelava:
  • Hitra montaža:
  • Hitro popravilo:
  • Vzdrževanje:

Les je zelo prijeten in topel na pogled, prav tako se lahko kombinira z vsemi ostalimi materiali, kot so kamen, beton ali plastika.

Zaradi vzorcev v lesu – grč, letnic in različnih barv- je vsak les drugačen in zato unikaten. Ali veste zakaj je za izdelavo teras tako popularen sibirski macesen – poglejte tu: Blog: Sibirski macesen je pravi hit. Pa veste zakaj?

Pozimi je terasa iz ploščic ali betona zelo hladna, poleti pa tako vroča, da nanjo težko stopimo z boso nogo. Pri lesu takih razlik v temperaturi ni.

Ploščice in beton sta bolj spolzka materiala, zato pride hitreje do poškodb, ki so lahko hujše, kot pri udarcu ob les.

Kako se izdela preberite tu: Blog: Postopek izdelave terase. Kako to delajo strokovnjaki?

Denimo terasa 3x5 m je lahko narejena v enem dnevu.

Če se nam recimo ena od desk zlomi, jo hitro nadomestimo z novo, medtem ko zamenjava razbite ploščice ali popravilo terase iz brušenega betona zahteva veliko več časa.

Vsak les prej ali slej posivi. Če vam naravno staranje lesa ni všeč ga lahko zaščitite z olji in tako ohranite naravno barvo lesa. Več o zaščiti preberite tu: Blog: Je les potrebno zaščititi ali ne?

Če bomo teraso čez čas zbrusili, bomo prišli do naravne barve lesa in bomo imeli tako rekoč spet novo teraso, kar pri terasah iz ploščic ali brušenega betona ne moremo storiti.

Preveč dela z vzdrževanjem torej ne boste imeli, predvsem, kot že rečeno, če boste izbrali kakovostne lesene deske in če je terasa pravilno položena.

Informativni kalkulator

Izpolnite celoten obrazec in prikazala se vam bo informativna cena. Tako lahko le v nekaj klikih pridobite okvirno ceno za teraso, ograjo (kmalu) ali fasado (kmalu). V ceno je vključen izbrani les, pritrdilni material in delo za postavitev željene opcije. Cena je zgolj informativne narave, saj se cene lesa tedensko spreminjajo.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Na podani e-naslov vas bomo kontaktirali v kratkem.

  • [[ key ]]: +[[ value.cena ]]€/m2

Okvirna cena: [[ price ]]€/m2

Cena vključuje: les, pritrdilni material in montažo

Obračunan je 9,5% DDV

Ponastavi konfigurator

Vas zanima gradnja nizkoenergijskih hiš ali pa montaža lesenih konstrukcij?

Newsletter banner

Hej!

Vas zanima lesena gradnja?

Prijavite se na naša obvestila in enkrat mesečno prejmi novosti, akcije in dodatne informacije s področja lesene gradnje.

Prosimo vpišite vaš e-naslov.

Zahvaljujemo se vam za prijavo!